Monthly Archives: juli 2012

Det verkar vara ett svalt intresse

Grumsaktionen begravs genom medias tystnad och kommunens tigande om vad de gjort för att ändra situationen. Rättare sagt, vad de inte gjort snarare, för vi i Grums har inte hört ett enda dugg om det efter det.

Nej, istället är det OS som diskuteras, hur det går för den asiatiska familjen på Järpegatan är det ingen som vet något om eller ens bryr sig inom kommunen och dess övriga invånare. Visst, det är viktigt att protestera mot en storskola också, faktum är väl att det vore väl rätt att protestera mot det mesta kommunen egenmäktigt sitter och bestämmer i samråd med varandra över huvudet på sina invånare.

Man kan inte annat än att bli lite besviken. Vi har eldsjälar som slåss för rätten att få vara med och bestämma, jag nämner inga namn, för de vet vilka de är i grumsgruppen, men varför är vi inte flera? Varför är folk mer intresserade av ett sportevenemang än att få tryggheten och välfärden att fungera i kommunen?

Jodå, det är semestertider, men det är ingen ursäkt för att strunta i saker och ting, invånarna är inte Bood och Lomarker på semester, alla har varken råd eller tid att ens kunna ta en semester för att de har fullt upp med att överleva i en kommun som nästa år måste betala för allt själva utan migrationsverkets pengar. Dessa ensamkommande de klumpat ihop i ett getto lär ju bara bli ett större problem, semester eller inte, de måste på ett eller annat sätt in och bidra till försörjningen i kommunen, de familjer de satt på undantag måste också få sin bostadssituation löst, det är inte semester för dem precis.

Är det någon som vet mera om vad som händer inne i Grums? Vad kan vi göra för att sätta press på kommunen och de ansvariga där? Hur bär vi oss åt för att väcka de frågor vi behöver svar på för att kommunen skall vara  en trygg plats att bo och arbeta i? Fick vi välja om vi skulle lägga ut pengar på ensamkommande eller ha trygga äldreboenden, barnomsorg och skolor istället?

Svaret är som vanligt nej, och i denna röda kommun vågar ingen säga de sanna orden utom vi i grumsgruppen, de övriga hycklar och är mer rädda om ett solkat anseende än rättvisa och demokrati.

2012-07-29 Vi fick ingen respons alls!

I över en vecka har vi suttit och försökt engagera Bollnäsbor för att agera mot den kommun som tillåter våldtäkter,  politiska demonstrationer för mångkulturen trots de enorma problem det medför för lokalinvånarna och förtigandet av hur många “ensamkommande” storfamiljer de försörjer. Inte heller var eller hur de bor vill de ta upp.

Gör de som i Grums, ett invandragetto? Vräker de folk  efter 40 års boende för att särbehandla? Tar de överhuvudtaget upp vilket ansvar kommunen har för att assimilera dessa till det Svenska samhället? Ja, jag skriver assimilera, inte integrera, vi skall inte ha parallella samhällen i Sverige, det skall vara ett gemensamt mål för trygghet och välfärd, vilket betyder att man INTE särbehandlar, utan de skall ta ansvar för sig själva, sin ekonomi och försörjning. Talar kommunen om att det är de som måste betala efter det migrationsverkets avtal gått ut, att det är kommuninvånarna som får stå för notan?

Hur är det med tryggheten? Skall vissa kommuninvånare vara tvungna att låsa in sig för att inte bli misshandlade, våldtagna eller rånade? Det är kommunen som har ansvaret, inte invånarna i sig, för de fick aldrig välja hur de ville ha det.

Vill Bollnäs lokalinvånare ha det som i t.ex Belgien när de går ut? Avpixlat har en artikel och några filmklipp om hur det är där, är det verkligen så vi vill ha det här i vår Svenska kultur och i vårt samhälle?

Avpixlat.info artikel. läs och begrunda.

Ett exempel på hur det går om man inte kräver att de skall bete sig som Svenskar och särbehandlar vissa invånare.

    

 Eller kanske som i Frankrike när en kvinna inte vill bli uppvaktad?

Den färgade mannen som filmar allt skrattar och säger på franska ”Alla era vita kvinnor tillhör oss!”

Om nu alla som kommer hit skall räknas som Svenskar, skall de också bete sig som Svenskar, det är kommunens sak att se till att de lär sig det eller agerar så att tryggheten kan bestå, vi skall inte behöva anpassa oss, det är de som skall anpassa sig. Våldtäkter är inte en del av Svensk kultur, inte heller propaganda för särbehandling eller urholkandet av välfärden till förmån för någon särskild grupp, alla skall behandlas lika i så fall, så varför gör Bollnäs kommun inget åt saken utan överlåter tryggheten till frivilliga nattvandrare, är inte det att skapa segregation? Frågorna är många, men Bollnäs invånare vurmar tydligen hellre för särbehandling än att värna  våldtagna offer, det har vi ju sett i deras lokaltidningar.

Stackars Bollnäs…

 

2012-07-20 Svalt intresse från Bollnäs

Det är beklagligt att Bollnäs kommuninvånare själva inte vill ta krafttag mot våldtäkterna.

I media kan vi läsa om twittervänsterns galenskaper som att manifistera “Mot rasism och främlingsfientlighet” samtidigt som ett gäng asylsökande brutal våldtagit en 18-årig kvinna, och det var inte den första våldtäkten i trakterna på ganska kort tid. Polisen själva ville inte hjälpa till med utredningen, de tog inga fotografier på skadorna och inte heller hittade vi ett signalement på gärningsmännen i lokala media. man kan ju fundera på om det ligger någon sanning i det här blogginlägget.

Däremot

Gick vänsteraktivisterna ut och sade att de skulle hålla en manifestation direkt efter dessa våldtäkter, till stöd såklart för gärningsmännen såklart, vad annars? Det har varit några högeranhängare och protesterat mot det som pågår, 5-6 stycken nazistiska eller inte, så protesterade de i alla fall, till skillnad från Bollnäs invånare i övrigt.

 

När de insåg sin dumhet och blev ombedda av polisen att inte hålla sin manifestation, så skapade de en hashtag på twitter och genomför en massiv hatkampanj mot de som vågar protestera, och givetvis var det ju alla andras fel att deras manifestation inte kunde hållas. Resultatet är skrämmande att se :

  

Att en sådan statligt stödd förening som “centrum mot rasism” skriver en sådan här sak är skrämmande, att expo, partiledare och skribenter på statligt stödd media ställer upp på det är ännu mer vansinnigt, varför vill inte Bollnäs själva ta tag i det när de ser denna galenskap? Bedöm själva vad vänstern och dess anhängare samt media står för.

Nu har även expressen sina vänsteranhängare tydligen, media är med andra ord inte riktiga media, utan en statlig propagandaapparat. Så länge man inte är oberoende och opartiskt objektiv, är man en köpt propagandamaskin, expressen liksom de flesta media i Sverige har statsstöd, utan det, skulle de vara tvungna att överleva på att skriva en sanning varken staten eller de vänsteroganisationer vill ha, detta gäller ju även “Hela Hälsingland” , så någon rättvis eller opartisk bild får vi ju inte. Expressens ledare kan ni läsa här: “Häng ut mig med”

Som ett brev på posten, helt oundvikligt när de kritiserades för detta, ansåg de sig hotade och tog hjälp av lokala media, eftersom de också är statsstödda kom det en artikel prompt levererad utan krusiduller och utan kontroll på om det är sant eller inte:

 

“Hela Hälsingland” var med på noterna och publicerade de så kallade hoten, när de ifrågasattes, blev det genast märkligare. Vänstern använder två “nyttiga idioter” i form av en 16 och en 17 årig flicka till att springa deras politiska ärenden, något man kan tycka verkar en aning överarbetat, för vänstern kallar dem “ungdomar” medan lagen stipulerar att alla under 18 år är “barn”, när det begås brott till exempel. Man kan tycka det är ett brott att förespråka fria våldtäkter, övergrepp och övrig kriminalitet så länge det bara drabbar Svenskar, men så fort det drabbar de asylsökande är det genast en fråga om humanism och rättvisa. Vänstern är allt bra konstiga. Rättvisa bara åt ett håll, objektivitet åt inget. Så finns det de som kontrollerar saken, byxorna åkte av “Hela Hälsingland” – Någon sanning var det inte frågan om:

 

Vi på folkrörelsen försöker hålla oss så opolitiska som det går, men ibland blir det bra svårt när man ser vansinnigheterna, men vi försökte i alla fall med ett upprop på facebook att samla folk som var villiga att försöka gå till botten med problemet och i grunden är det kommunpolitikernas fel som tar emot stora grupper av asylsökanden utan att förstå problemet med detta, det är ju trots allt kommunpolitikernas ansvar att ta hand om sina invånare och att garantera tryggheten och levnadsmiljön i kommunen. Och precis som i Grums, kan man ju ifrågasätta vad det är som gör att kommunen tar emot dessa jättegrupper med asylsökanden. Tjänar de personligen på det på något sätt eftersom de så totalt struntar i invånarna?

Inte vet vi, men det är värt att rota i. I vilket fall som helst kan man bara beklaga att Bollnäs invånare egentligen inte bryr sig om sig själva heller, men det är deras förlust, deras val, vi försökte i alla fall…

2012-07-17 Fler skribenter behövs!

Det är dålig eller ingen respons på demonstrationen utom på det personliga planet. Media verkar helst vilja glömma det hela och kommunen låtsas som om det regnar.

Vi får ta nya tag och försöka få in fler grannkommuner i “Aktion 14/7”

Vi ser att diskussionerna  fortsätter på facebook, i den gamla gruppen, och att ingen verkar vilja ta tag i Säffle, Kil, Hagfors, Munkfors och så vidare, det är ju trots allt grannkommuner och inte allt för långt för oss som är engagerade i revolten mot vansinniga kommunbeslut. Så ett allmänt upprop om vad som pågår i respektive kommun kanske är på sin plats.

Forumet är trots allt öppet för diskussioner och  fler öppna ämnen kan skapas, bara önskemålen finns. Visserligen har vi inte “smugit” ut den här domänen än så att folk hittar den, , men det borde vara på gång inom några dagar och med fler artiklar om t.ex vad som hänt i andra och den egna kommunen.

Vi behöver alltså krönikörer och skribenter som vet vad som händer runt om i Värmland och det övriga landet, skicka intresseanmälan och eventuella alster till info@folkrorelsen.org.

 

Andreas filmade en liten snutt

Tur att vi har folk med kreativitet i gruppen, Andreas Nyqvist filmade demonstrationen och gjorde en pik av hur mycket Bood egentligen brydde sig om kommuninvånarna. Hellre TV-spel än att greppa verkligheten, vad vi saknar är kanske hur Bood gör ballongdjur och surfar på facebook under arbetstid, märkligt nog är det ingen som ifrågasätter det eller vad han skriver där, andra blir sparkade för att de framför åsikter eller är illojala för att de gör just som han, sköter allt annat utom arbetet. här är filmen i alla fall:


 

Mer media

En sak är rolig i alla fall, expo kunde inte dra några växlar på saker och ting. NWT hade en saklig och koncis artikel där de även tog upp att vi stod för den “okända” familj Lomarker inte ville kännas vid, jag tror det är det enda media jag sett som uppmärksammat det.

 

Även VF hade en något sånär nyanserad artikel, den kommer in här lite senare, men som vanligt när det gäller VF kan de inte riktigt hålla sig till sanningen, de vägrade konsekvent ta in de insändare  vi hade, utom, i lördags då demonstrationen gick av stapeln, jag antar att de hade så bråttom att det blev en miss i administrationen 🙂

Men när vi klart tog avstånd från NNS propagandautdelning eller skrev om syftet med demonstrationen fanns det inte en rad, utom från sunnebloggaren under hans fantastiskt korkade pseudonymer där han spyr ut sitt hat mot att det faktisk finns demokrati OCH människor som struntar i politiken eller egen vinning, något helt ofattbart för vår käre sunnebloggare. Att sedan ge sken av att han själv vet något om Grums och dess invånare är rent ut sagt löjligt, han har ingen som helst rätt att gruppskriva för några han varken känner eller vet om deras åsikter. Vad han inte kan släppa, är att han ratades med en jättemajoritet, det fanns inte en chans att han skulle nå det mål han hade satt upp genom sitt intrigerande i SD, istället sade han upp medlemskapet när uteslutningen hägrade och fokuserade allt sitt hat på alla SD:e, för detta SD :e och ALLT som har med SD att göra. Så på bästa expomanér håller han på med förtal, gissningar och rena lögner. Vad han inte fattat  är att om man är en FÖRE DETTA politiker, så är man ingen offentlig eller allmän person längre, man är en privatperson med privata åsikter, detta är ingen politisk blogg i den bemärkelsen att vi pushar för eller mot något parti, vi pushar för invånarna, rättvisa och demokrati – Ajajajaj – HUR skall vi nu få det här gå ihop? Spännande fortsättning följer nog säkert på sunnebloggen.

 

 

En liten rolig sak

Vi försökte göra en så kallad extra manifestation genom att samla ihop alla använda plakat och sätta i soptunnan utanför ingången till kommunhuset. Tanken var väl att de anställda på måndag morgon skulle mötas av den “överfyllda” soptunnan.

Dock har “någon” under natten snabbt städat bort alla – Vi har våra aningar om vem det kan vara, och en svart V70 har synts till i området… Nåja, man skall inte peka ut någon på grund av indicier. vi hoppas dock att kommunen förstod att skylten “koskit” var symbolisk, i Frankrike dumpade missnöjda invånare gödsellass utanför beslutfattarnas kommunhus. Vi är snällare och nöjer oss med en symbolisk skylt. Vårt råd till kommunen är: Lyssna på invånarna och ta en dialog istället, fatta inte beslut över huvudet på oss. Oftast löser vi själva vissa frågor genom sunt förnuft, kaoset orsakas av de beslutsfattare som varken förstår eller bor på de platser besluten gäller.

Grumdemonstrationen 14 juli 2012

Vi fick en enormt stor respons från deltagarna i vår “Aktion mot deportation – Grumsgruppen ” på Facebook och vår demonstration gick av stapeln som planerat.

Mediabevakningen för denna “lilla” manifestation var stor med Värmländska mått sett, Grums, denna lilla kommun med knappt 10.000 invånare i hela kommunen retade upp kommunledningen så pass att de tog till fulkort som PUL och mobbning av deltagarnas barn och släktingar. Detta infekterade ämne om tvångsflytt, där Grums kommun mörkade att de också hade en kinesisk familj boende på Järpegatan de vräkt, men om det sades det inget, kanske mest för att om protester om flytten skulle kunna stämplas som främlingsfientlig och rasistisk.  Det var först när hyresgästsföreningens egen tidsskrift hörde av sig till oss som vi fick veta detta dagarna före demonstrationen.

Lite trist med tanke på att det hela handlade om en helt opolitisk manifestation där vi faktiskt brydde oss de som skulle flytta TILL Järpegatan också, de ensamkommande ville inte heller bli “deporterade” från det boende där de kände sig trygga, vilket de i ett brev till kommunen förklarade, av hänsyn till vilka de är och för att folk inte skall vara mobbande eller rasistiska, har vi pixlat namnen.

 

Kommunen kör över önskemålen, för ingen dialog, och tar ingen som helst hänsyn till de invånare det faktiskt handlar om, istället handlar det enbart om pengar i det egna bolaget, kommunen har varit väldigt “generösa” med lån till sig själva i det egna bostadsbolaget. Något en fristående revisor har påpekat i Facebookgruppen som granskat revisionen i kommunen. under “Arkiv” kommer vi att ha samtliga dokument när det gäller grumsaktionen – trots allt påstod ju kommunen att de fått “över 80 rasistiska mail” – När vi hämtade ut de mail vi kunde från kommunen var det totalt 128 mail – Och av dem kunde vi se fem (5) som var klart rasistiska, resten var från besvikna medborgare både i Grums och runt om i landet. Vi startade upp en namnlista som gav 1004 namn innan vi stängde den och den samt det tal vi höll kommer att skickas till kommunen den 16/7 – 2012.

Mer om alla turerna kommer att finnas i vårt forum här på folkrörelsen och villkoret för att kunna få skriva där OCH ta del av nya planeringar är att man är en registrerad användare i forumet, annars går det enbart att läsa. Denna blogg är avsedd för att väcka opinionen och inte för att diskutera politik eller invandring, alla sådana hänvisningar kommer att flyttas alternativt att raderas. VI sysslar inte med politik, VI sysslar med att försöka göra medborgarnas röst hörda i kommunerna, inget annat.

Tankar efter demonstrationen 14 Juli 2012

“Demonstrationen ägde rum på Frankrikes nationaldag den 14 juli, som kom till följd av revolutionen 1789 och vi kan hoppas på att detta var det första steget mot att vanliga svenskar och välanpassade invandrare äntligen börjar vakna och säga ifrån även öppet på gator och torg om de absoluta tokigheter som våra svenska sju(k)klöverpolitiker håller på med.” (Karlskronabloggen)

Bara döda fiskar flyter med strömmen. Förstår Expo det? Ja, man kan ju faktiskt förledas i den tron, om man ser skylten i nyhetsinslaget som bilden nedan är tagen från.

Jag tror det är fler än jag som väntar på att Expos nysatsning på positiv antirasim ska få någon praktisk innebörd, för de uppmuntrar ju inga tecken på sådant. Tvärtom försörjer de sig på att ta heder och ära av sina oliktänkande med  sina för länge sedan utslitna sammankopplingar.  Allt är som vanligt på den redaktionen.


 

Så här ger man alltså Expos Alex Bengtsson och Daniel Vergara kraftig ångest.  Det tycker jag att de ska ha efter sin extremt vinklade artikel, där de inte kunde hålla sig till sanningen ens beträffande dem de påstår att de har kontaktat för att få en kommentar.  Vad ska de ha en tidning till, när de konsekvent undviker berätta sanningen om vad de fått veta om demon? Man kan effektivare tiga ihjäl det man inte vill att andra ska känna till utan tidning. 

Därför tänkte jag att de kunde behöva lite hjälp med att bättra på sin image. Nu ser alla att Expo har kopplingar till den “högerextremism” som de skriver spaltmeter om för betydligt mindre än så.

Kopplingar finns även till koskit, står det här. “Koskit” är förresten en symbolisk variant av hur franska bönder visar sitt missnöje med att dumpa stora lass med konkret dynga utanför parlamentet . Vi tänkte att det kanske skulle bli jobbigt för kommunalrådet att behöva skotta upp i detta, så vi bekvämade hans numera hårt prövade tillvaro med att bara texta skiten.

Min numera välciterade, älskliga morbror stödjer uppenbarligen inte alls våra “nazistiska” slagord;  han faktiskt spyr ut sin fördomsfulla, urskillningslösa galla över oss allihop på sin facebook och får enstaka pliktskyldiga medhåll från sina egna familjemedlemmar.  Bra, där!

Utan att själv ha varit på plats, så vet han genom någon form av djungeltelegaf att beskriva oss:

“Gapandes: Ropen skalla, bostad åt alla. Dom borde skämmas som dom gjorde bort sig.”

Prestigeförlusten, som följde på insikten om att han hade haft elaka, förutfattade meningar, visar tydligen de mest pinsamma symptom.

“I Grums är dom helt rökta för all framtid. Dom går nog att använda i FAS 3 om dom lär sig att hålla tyst.”

Det var just det som var problemet innan. Jag vet inte hur många uppriktiga förvanter han kan ha kvar denna tisdag, efter att ha tagit så öppen osolidarisk ställning mot all form av både demokrati och alla invånares lika stora rätt till hemfrid, åsiktsfrihet och försörjning i Grums, detta eftersom han tyckte vi skulle hålla tyst om det vi demonstrerade för.  Smart as.

Klicka på VF-artikeln för störfe format

Han var dessutom tacksam för att jag hade gått ur SD, eftersom Åkesson inte skulle vilja bli förknippad med mig nu.  Jag kan komma över det, vi bodde liksom inte ihop. Men jag tror faktiskt att betydligt fler i SD än Åkesson skulle se ett större problem i risken att bli förknippad med en stor och tjock morbror som inte visar någon som helst respekt för attitydförändringen, som bland annat demonstrationen utkrävde, för att en akut kursändring i det förgiftade åsiktsklimatet skulle bli möjlig. Något som inte minst SD skulle vilja se.

Morbror är den typen av moralisk klippa som endast privat  tillstår att han röstar på ett parti som kommunalrådet utsett till sin personliga fiende. Han har inte heller fattat att man inte kan hålla sig med dubbla lojaliteter om man vill åtnjuta högre trovärdighet, än de som hela tiden kört med både öppna kort och spjäll.

Morbror har med sina föraktfulla facebookskriverier lyckats såga av åtminstone 4 genar som han hittills suttit på – min, sitt omdömes, kommunalrådets och sverigedemokraternas. Grattis!

Han måste vara den i särklass dummaste morbror som lyckats sätta skor på fötterna.

I ett demokratiskt och friskt samhälle ska ingen behöva riskera vuxenmobbing, utstötning och sociala förluster för att man använder sin yttrande- och åsiktsfrihet till att försöka avbryta negativ nepotism, diskriminerande politiska beslut och tvågsflyttningar av folk som skött sin del av hyreskontraktet och sådana som inte ens från början fått välja vart de ska bo.  (Talet)

Morbror stödjer alltså  inte det där och det får snarare mig att skämmas. Han är ett levande exempel på varför Grums mår dåligt.  Jag tycker ju att hans, Lomarkers och Boods och deras lättvindiga inställning till hur andra ska flytta på sig till förmån för andras behov, ska hyra ut sina villor till Migrationsverket.
Eller gästvänligen öppna dörrarna för att erbjuda barnen, som de vill ta emot, erforderliga familjehem. Då slipper de bo i de barnhemsliknande kollektiv, som vi är emot att placera våra egna barn  i.  De skyller på “svalt intresse” från folk att ta emot vad de själva inte är intresserade av, vilket torde ge en  tydlig signal om vad befolkningen anser om mottagandet.  Att trotsa dessa signaler, och skylla dem för rasister för att göra vad de själva inte vill, är verkligen att tigga om stora problem.

Tillbaka till Expo. (Jag vet inte varför jag hela tiden vill skriva om dem i samband med missförhållandena i Grums.)

Namn är tydligen helt oviktigt, utom när det gäller mig, så klart. Nasrin Sjögren frågar varför de genomgående har undanhållit hennes namn från artikeln och kallar henne något så opersonligt som “journalisten”. Kan det ha med våra respektive “ursprung” att göra, och vilka lider då av fobier?
Hur “rasistisk” demonstrationen var skulle naturligtvis inte ha framgått om ett iranskt namn figurerade som initiativtagare, eller om det stod klart att jag, under hela demonstrationen, hade min gode libanesiske vän vid min sida. Det var verkligen en blandand kompott i tåget, även etniskt.

Expo respekterar helt klart inte den privatperson jag är idag, utan väljer att filtera demonstrationen genom min SD-bakgrund för att få göra de kopplingar som behövs för att kasta all skugga på hatobjektet: Sverigedemokraterna. Desperat uppslagsbrist?

Om Expo nu verkligen var en “demokratisk tidning” som är “politiskt oberoende”, så skulle de naturligtvis inte ge sig på en politiskt oberoende grupp och förtiga i den fanns personer med varierande privata åsikter från såväl vänster som höger.  En av poängerna med alltihop var att bevisa att det faktiskt går alldeles utmärkt att samla resurser att samarbeta med om man sätter sig över alla åsiktsgränser, inte ens efterfrågar dem, och jobbar för en gemensam sak.

Mångfald gäller även åsikter, som sagt. Sveriges öppenhet och tolerans hänger faktiskt på det och inte på motsatsen, vilket är resultatet av regeringens satsning på det temat.  Hur kan de någonsin inbillat sig att det skapar fler arbeten, bostäder och större välfärd om man massökar bristen på samtliga? Ingen begriper det. Och hur kan man någonsin ha inbillat sig att folkets öppenhet och tolerans vidgas av alla påtvingade effekter från en misslyckad politik, som bara friar till överlevnadsinstinkter?

Det tysta stödet i Grums är oerhört, men alla jag mött säger samma sak  om det svikande modet att delta personligen, och det tar vårt tal upp som ett akut demokratiproblem – invånarna vågar helt enkelt inte i rädsla för sociala repressalier, och jag använder min morbror i det övre sammanhanget för att förklara hur det kommer sig.

Den positiva bild som kommunpolitikerna uppmanar sina invånare att sprida om “varumärket” Grums, den undergräver så bra själva genom beslut som bokstavligen ställer individer mot individer och grupper mot grupper i det lilla svågerpolitikssamhället.

En attitydförändring med början i kommunhuset är ett tvingande måste, för folk gör inte som de säger utan som de själva gör. Det skrev jag till Bood redan 2011 och det hade varit bra om han  hade trott på att jag faktiskt menade allvar och faktiskt se hur han själv skulle gynnas av det. Respekt kan man bara förtjäna, inte skrämma eller tvinga människor att visa.

För att få några ambassadörer för Grums, behövs alltså både hans och ambassadörernas respekt för allas åsikter och behov, än vad vi hittills sett växa fram.

 

Demonstrationstalet 14 juli 2012 *Uppdaterat*

  • Talare: Veronika Eklund
  • Text: Victoria Wärmler

Vi är här för att göra en poäng av att Grums kommun inte håller ihop som en helhet längre. Inte ens som en samhörighet, där alla är demokratiskt lika värda.

I den här kommunen värderas man efter vilken politisk färg man har, och i andra hand efter vilken inflytelserik person man står på god fot med. Är det rättvisa och likabehandling? Är det solidaritet?

Det håller inte, att politiker undanhåller väsentlig information för oss invånare eller att de driver igenom beslut utan föregående dialog med dem besluten berör mest. Det gäller beslut som på ett dramatiskt sätt förändrar och påverkar människors grundläggande trygghet, hem och skolgång – vad kan vara mer viktigt?

Jag själv har en son och jag vill inte sätta honom på en skolbuss för att åka ner till Grums för att gå i en skola tillsammans med högstadieelever redan nu, när han bara är 10 år! Betyder inte våra egna barns behov och trygghet ett dugg? Får dom inte kosta? De är ju vår framtid!

Vi är ambassadörer utan medbestämmande och inflytande. Vi känner oss överkörda när våra åsikter, behov och önskemål ignoreras till förmån för vad som är mest ekonomiskt för politikernas egna intressen, vinst och besparingar.
Är det i långa loppet mest ekonomiskt för Grums om folk vantrivs, är rädda, blir mobbade på sina arbetsplatser och i skolor för sina ursprung och för sina åsikter, eller för sina anhörigas åsikter?

Kommer barnfamiljer vilja flytta hit eller stanna kvar om de känner att de måste räkna med att kunna bli vräkta när som helst för att GHAB ser någon annans behov lönsammare att sätta före dem?

Är inte alla lika mycket värda i Grums?

Grums är en röd kommun, en socialdemokratisk kommun. När Mona Sahlin var partiledare sa hon det oförglömliga: Människor måste få kosta. Har politikerna i Grums glömt det, eller får bara vissa människors behov kosta vad vi alla ska betala?

Sahlin har sagt: För att klara framtidens utmaningar måste framtidens svenska folkhem bebos av människor från alla världsdelar.– Aftonbladet, 16 april 2004. Sahlin sa också, att integrationspolitiken har misslyckats -redan 2001.

Vi anser att Grums kommun är ett praktexempel på allt detta och att det splittrar, segregerar och skapar konflikter mellan både enskilda individer och grupper i vårt samhälle.

Mångfald gäller även åsikter!

Yttrandefrihet är demokratins grundstenar, det är att få tycka och tänka öppet utan att riskera sociala förluster för det.

Vi tycker att människor som skött sin del av hyreskontraktet inte ska kunna vräkas hur som helst, inte för att politiker godtyckligt anser att en annan verksamhet eller andra hyresgäster har större behov av- eller är mer värda deras egna hem, än de själva.

Grumsgruppen

  • Talare: Veronika Eklund
  • Text: Victoria Wärmler