Monthly Archives: oktober 2012

2012-10-06 Mer Glava-snyft

Folkrörelsen kunde inte på grund av vissa presskäl publicera något förra veckan, artiklarna fick vänta och är numer egentligen inaktuella, så det får bli ett “glapp”. Istället tar vi nya tag och går vidare med nya rön i saken.

Som alla vet, skapades det en facebooksida för att tigga kläder och annat till de “ensamkommande” som söker “asyl” och bor på Glava, vissa av dem har bott i Sverige länge, andra är åter här trots att de är avvisade, som somaliskan Deqa, som är avvisad och ändå tar sig hit, skaffar barn med en man som inte kom via hennes asylland Italien, utan har uppehållstillstånd i Sverige och bor i Borlänge. Det är ju ganska tvivelaktigt att han ens vill ha med henne att göra, för då hade han väl åkt till Glava för att umgås med henne och det väntande barnet de enligt henne skall ha gemensamt? Inte vet jag, men det verkar som om hon tror att om barnet föds i Sverige, blir de som i USA, automatiskt medborgare och berättigar uppehållstillstånd, hon har alltså åter tagit sig hit, igen, från Italien, trots att hon saknar asylskäl. Mer om detta senare. Det finns fler intressanta saker om asylanterna i Glava än just Deqa.

Tiggeriet i Glava då? Jo, det verkar som om (S) i Arvika inte fattar att de hjälper Reinfeldt att komma undan sitt eget ansvar genom att “skänka” medlemmarnas pengar, enligt en VF, 5000 kr, och uppmanar även andra (S) förbund att skänka pengar, de hjälper helt enkelt Reinfeldt med sitt agerande. Inte för att (S) någonsin varit särskilt framsynta, men till och med Folkrörelsen  fattar att (S) gräver hålet de kommer att begravas i. Efter de gett repet till dem som vill hänga dem, Reinfeldt & Co.

Vi har avsiktligt tagit bort kontonumren då vi inte anser att det är av särskild vikt, de som vill veta, kan trycka på bilden för att komma direkt till VF.

 Tidigare förra veckan, ylade dessa “asylanter” att det inte fanns något att göra i Glava, inga dataspel, inga “supermarkets”, säg mig, hade de sådana saker när bomberna föll och kulorna ven enligt NWT:s artiklar om dem? I så fall, varför i all världen skulle de hit om det nu var så bra där? För mig är saken ganska uppenbar, de har inget här att göra egentligen, annat än att bli livstids försörjda på skattepengar från Reinfeldt, vilket tydligen (S) i Arvika stöder utan att veta att de hänger sig själva.

Alltså, dessa “dagpengar” de får skall ju egentligen räcka till det nödvändigaste som toapapper, tvål, schampo osv, men nejdå, kravmaskinerna har fler krav, och inte bara det, de får fria busskort förr 156.000 kr extra i månaden, till vad kan man ju undra, för de har ju inga pengar att göra av med på något för ens med busskort. (Jag vill också ha gratis busskort, inte för att det skulle göra någon större nytta just här, kommunaltrafiken har dragits in och man är hänvisad till taxi om man inte har bil, men får de, så kan väl jag också få?). Det var bara en syrlig not om allas lika rätt och värde, men den enda rätt vi har, är att låta våra skattepengar finansera något som skulle kunnat användas till något bättre.

Det är dags att sätta stopp för utarmningen av Sverige, detta har nu vissa media förstått och har börjat skriva ganska sanna saker om den huvudlösa invandringspolitiken, ja, inte (S) och deras anhang då, de fortsätter som vanligt med sin “människosyn” där Svenskar inte är lika mycket värda som andra. Om någon eller något har en rutten “männniskosyn” så är det just de.

Vi behöver bli fler på Folkrörelsen, det finns fler kommuner där asylmissbruket utarmar bygden, hjälp till med att informera, enda sättet att stoppa sådant här är just att bilda en rörelse som har det sunda bondförnuftet som ledstjärna och protesterar på alla nivåer i alla kommuner. Mer om detta i Grumsgruppen senare, där missnöjet kokar och det finns krav på avgångar inom kommunen. Kan de, så kan alla vi andra också.